Parhaaksi mutakakkuohjeeksi olen todennut tämän Fazerin ohjeen. Ohjeesta tulee ihanan mehevän mutainen, juuri sellainen kuin pitääkin.
200g tummaa leivontasuklaata
200g voita
4kpl kananmunia
2dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
(ripaus vaniljasokeria halutessa)
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata suklaa ja voi ja sekoita muna-sokeriseokseen. Lisää myös kuivat aineet.
Sekoita varovasti ja kaada seos voideltuun vuokaan.
Paista uunin alatasolla 15-20 min. (ole tarkka paistoajan kanssa, että kakku jää sisältä "mutaiseksi")
Tähän jouluversioon vatkasin päälle kerroksen kermaa ja lisäksi murskattuja piparminttukeppejä ja muutama Ikean vaahtokarkkilumiukko koristeeksi.
Todella helppo ja herkullinen kakku esimerkiksi pikkujouluihin, joulupöytään tai vaikka ihan muutenkin vain joulufiilistä tuomaan. Kannattaa kokeilla!
Lähetä kommentti